20100622

En liten svart kanin

"r u talking to me?!"



Efter mycket pill, vändande ut och in och mååånga trådare senare är kanin-åbäket klar. Den blev kanske inte 100 som jag tänkte från början, men vad gör väl det. Killen är färdig och han är kaxig, han har navel han är svart och rätt söt.

Jag letade länge efter en mall på nätet för att göra en kanin, men de flesta kaniner är virkade enligt amigurumi stuket eller sydd enligt de så kallade "tilda" kaninerna, något jag inte var ute efter.
Det svarta "skinn-tyget" har länge legat och drällt i form av en gamla hm-fusk-skinn jacka, så många gånger varit påväg att åka i soporna. Trots detta har den blivit kvar och nu blev den slaktad till att bli kanin. Det röda prickiga hittade jag på 2:hand affären Kupan för några dagar sedan. Två tygservetter a 5 kr styck! Jag älskar prickar, så det fick följa med hem!

Tillslut beslutade jag mig för att göra en egen mall till "den lilla svarta kaninen" och började testsy i stuvbitar efter jag på frihand klippt ut malldelar i papper. det är svårt att få fram former på något från ett tyg må jag lova! "Hur i hela världen ser en kanin ut?" Trots att jag haft två själv. Egentligen blev det mer lite hare över honom, men han får gå under begreppet kanin i alla fall.

Klipp i spirorna, jo det vill jag lova...


Huvudet gjordes av tre delar, vilket hjälpte att få fram kanin nosen, kroppen av fyra delar, fötterna av tre delar, ben och armar av en vardera och öronen självklart av två. Det knepiga var att tänka steget före och fästa öronen innan huvutet syddes ihop, fästa armarna innan kropp och huvud sattes samman samt att knö in benen i en ut och invänd kanin och få ut alla delar genom ett minimalt hål igen. Puh!
Beundrar verkligen dom som kan sy "seriösa" gosedjur nu, vilket jobb!
Svårighetsgredan var rätt hög på denna enligt mig, men visst, har man lite tålamod och en god bok på cd under tiden så just do it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar